Împreuna învingem întunericul - Patiseria Tineretului
  •  Comenzi: +4 0761 11 66 22

FOLLOW US ON

logo interact cismigiu

Împreuna învingem întunericul

Pe data de 25 februarie, Club Interact Cișmigiu a organizat evenimentul caritabil „Împreună Învingem Întunericul”.

Evenimentul a constatat într-o expoziție de lucrări de artă concepute de elevi care puteau fi achiziționate prin licitație. Fondurile strânse au fost direcționate exclusiv către Proiectul Oculus prin care 6 liceeni își propun să dezvolte o tehnologie necesară persoanelor cu deficiențe de vedere.

Ce este Proiectul Oculus?

Proiectul Oculus consta in dezvoltarea unei tehnologii prin intermediul careia oamenii cu deficiente de vedere pot simti culorile cu ajutorul altor simturi decat cel al vazului. Acest lucru este realizabil datorita senzorilor de culoare care pot elibera cantitati diferite de substante odorizante in functie de procentajul RGB primit de la senzorul de culoare fixat pe deget (pe un inel).

Totodata, aparatura le permite nevazatorilor sa aprecieze distantele, sa se poata deplasa fara alte alternative deja existente (bastonul, cainii ghizi pentru nevazatori) si sa se fereasca de pericolele deplasarii intr-un spatiu deschis (masini care vin in viteza, locuri mult prea aglomerate etc).

Acest proiect se prezinta util comunitatii oamenilor cu deficiente de vedere deoarece nu implica niciun fel de interventie chirurgicala invaziva.

Proiectul este gandit si pus in aplicare de elevi cu varste intre 17-18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.